Στο Τελικό Στάδιο Οι Ενέργειες Των Σκοπιανών Ενόψει Της Συνόδου Κορυφής Του ΝΑΤΟ

Εξαιρετικά δυσοίωνες φαντάζουν οι εξελίξεις για τους Σκοπιανούς μετά και από την νέα σφαλιάρα που δέχτηκαν από τις ΗΠΑ μέσω των πρόσφατων δηλώσεων της Αμερικανίδας αξιωματούχου,  Tina Kaidanow.

Η αρμόδια για Ευρωπαϊκά και Ευρω-Ασιατικά Θέματα των ΗΠΑ δήλωσε απερίφραστα πως τα Σκόπια θα λάβουν πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ μόνο όταν το ζήτημα της Ονομασίας λυθεί και ουσιαστικά εκμηδένησε τις ήδη ελάχιστες ελπίδες των Σκοπιανών για υποστήριξη από τις ΗΠΑ.

Παρόλαυτα οι Σκοπιανοί που επιδιώκουν να παρακάμψουν με κάθε τρόπο την απόφαση της Συνόδου του Βουκουρεστίου, μπήκαν στο τελικό στάδιο των προσπαθειών τους.

Πέρα από την διαδικτυακή τους καμπάνια, ήδη προαναφέραμε ό,τι ως τις 20 Μαϊου,  θα επιδιώξουν να “περάσουν” στο ευρύ κοινό την προπαγάνδα τους, μέσω άρθρων σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας στις ΗΠΑ, όπως και σε συνεντεύξεις σε διεθνή Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ήδη το Αμερικανικό Δίκτυο  πρόβαλε συνέντευξη του Σκοπιανού Υπ.Εξ. με καθόλου κολακευτικές αναφορές για εμάς πάνω στο ζήτημα της ένταξης  της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Παράλληλα  τις τελευταίες ημέρες οι Σκοπιανοί  επιμένουν να θέτουν ερωτήσεις σχετικά με το ζήτημα σε Αμερικανούς αξιωματούχους προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να αποσπάσουν δηλώσεις  προς όφελος τους.  

Μέλος της σκοπιανής διασποράς προσπάθησε να επαναφέρει το ζήτημα και σε πρόσφατο briefing της ειδικού συμβούλου του προέδρου Ομπάμα, E. Sherwood-Randall. 

Η αμερικανίδα διπλωμάτισσα έντεχνα απόφυγε τις …παγίδες και  αρκέστηκε να δηλώσει πως “ο Πρόεδρος Ομπάμα  εργάζεται σκληρά στο παρασκήνιο για το ζήτημα”. Έτσι άφησε στα κρύα του λουτρού τους Σκοπιανούς που επιθυμούσαν διακαώς κάτι παραπάνω, ιδιαίτερα μετά το κάζο που έπαθαν με τις δηλώσεις Kaidanow.

Τμήμα Ειδήσεων – History-Of-Macedonia.com

Related posts:

Comments