Αλβανοί Σκοπίων : Οι Συλλήψεις των 20 είναι δικαιολογία για το ΝΑΤΟ

Οι Συλλήψεις των 20 Αλβανών που κατηγορούνται ότι είναι ακραίοι Ισλαμιστές,  είναι η δικαιολογία των Σκοπίων για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με Αλβανούς πολιτικούς αναλυτές.

Το σενάριο θυμίζει την υπόθεση “Rastanski lozja”, αν και η τότε κυβέρνηση των Σκοπίων δεν “πούλησε” το ζήτημα, εξαιτίας του διεθνούς παράγοντα. Ο Αλαντίν Ντεμίρι λέει ότι υπάρχει ένα μεγάλο δίλημμα στον κόσμο για το εάν οι υπεύθυνοι έχουν συλληφθεί και η υπόθεση δείχνει περισσότερο να είναι “φτιαχτή”. Ο Ντεμίρι προσθέτει πως  προς το παρόν εξασκείται πίεση στο ΝΑΤΟ.

“Το μήνυμα στο ΝΑΤΟ είναι εμφανές: αυτοί είναι οι δολοφόνοι και εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ, μια και παίρνουμε μέρος στις ειρηνευτικές αποστολές. Αυτό αποτελεί απευθείας πίεση που εξασκούν τα Σκόπια σε αυτήν την φάση καθώς προσπαθούν να ενταχθούν στην ατζέντα της Συνόδου,” λέει ο Ντεμίρι.

Ο Ιμέρ Ισμαίλι επισημαίνει πως η σύλληψη μοιάζει με την υπόθεση  “Rashtanski lozja” όπου Πακιστανοί μετανάστες σκοτώθηκαν.

“Ένα άτομο σκότωσε 7-8 μετανάστες με στόχο την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ποιόν πολεμάνε τα Σκόπια – την διεθνή τρομοκρατία; Aυτό το έχουμε ήδη δει,” δήλωσε ο Ισμαίλι.

Ο Σπετίμ Πολοζάνι από την Οργάνωση των Βετεράνων του NLA δήλωσε πως και αυτήν την φορά, οι Αλβανοί είναι ο στόχος καθώς δεν τους υπερασπίζουνε οι Αλβανοί πολιτικοί. Συμπλήρωσε πως χωρίς να έχουν τηρηθεί οι ανακριτικές διαδικασίες, οι ύποπτοι έχουν κυρηχθεί ένοχοι.

“Ποιοί επιβεβαίωσαν ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι δολοφόνοι και με ποιά επιχειρήματα; Ποιό δικαστήριο το κάνει αυτό μέσα σε 24 ώρες;”, αναρωτιέται ο Πολοζάνι.

Σύμφωνα με αυτόν, οι Σκοπιανές αρχές για περισσότερα από 20 χρόνια στήνει υποθέσεις εις βάρος των Αλβανών για να δείχνει στον διεθνή παράγοντα πως η χώρα είναι σε κίνδυνο.

Πηγή: Koha

Τμήμα ειδήσεων | History-Of-Macedonia.com

Μετάφραση – Επιμέλεια : Αναστασία Σ.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση

Related posts:

Comments