Η Σκοπιανή Αντιπολίτευση “αποκαθηλώνει” τον Μέγα Αλέξανδρο

Του Λάμπρου Καλαρρύτη

Σκόπια – Σε ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής του Νίκολα Γκρούεφσκι έναντι της Ελλάδας προέβη ο γενικός γραμματέας του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος στα Σκόπια SDSM, Αντρέι  Πετρόφ, δηλώνοντας ότι, εφόσον τo κόμμα του κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα προχωρήσει σε επανεξέταση της επιθετικής στάσης που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Ο Πετρόφ στην ουσία προανήγγειλε ριζική αλλαγή στο θέμα του σφετερισμού της Αρχαίας Μακεδονικής Ιστορίας, την οποία ο Γκρούεφσκι προωθεί σε βαθμό γελοιότητας.  Διαμήνύσε ότι θα «αποκαθηλώσει» τα αγάλματα ταυ Μεγάλου Αλεξάνδρου και των άλλων μορφών της Ελληνικής Ιστορίας (Φιλίππου,  Αριστοτέλη, κλπ) που έχει στήσει η σημερινή κυβέρνηση  σε όλη την πόλη και επίσης ότι θα προχωρήσει σε μετονομασίες του αεροδρομίου των Σκοπίων και του κεντρικού οδικού άξονα της χώρας που φέρουν το όνομα του Μακεδόνα βασιλιά.

Την «αποκαθήλωση» όλων των αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των άλλων μορφών της Ελληνικής Ιστορίας που έχει ασκήσει η κυβέρνηση Γκρούεφσκι. προανήγγειλε η αντιπολίτευση στα Σκόπια.

Οι δηλώσεις Πετρόφ σε oυvέντευξη του στην εφημερίδα “Vest” προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στο κυβερνών κόμμα VMRO και ακόμα περισσότερες σε εθνικιστι­κές οργανώσεις που εν χορώ τον κατηγόρησαν για «προδοσία»

Ο Πετρόφ προχώρησε ακόμα παραπέρα προαναγγέλλοντας προ­σπάθεια συνολικής αποκατάστασης των σχέσεων της ΠΓΔΜ με την Ελ­λάδα υπονοώντας ότι θα επιδείξει ευέλικτη στάση και στο θέμα της ονομασίας. Ο γγ του SDSM υπο­γράμμισε ότι θα αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες «προς το συμφέρον της χώρας και των πολι­τών, προκειμένου να διασφαλιστεί μια αξιοπρεπής ζωή για όλους.

Τo VMRO που έπιασε το υπονο­ούμενο, καταλόγισε στον Πετρόφ φλερτ με γειτονικές χώρες. Ο ίδιος, πάντως, έχοντος αντιληφθεί ότι το μείζον πρόβλημα της χώρος είναι η κακή οικονομική κατάσταση και ότι υπάρχει αυξανόμενη κοινωνική δυσφορία με την ανεργία να προσεγγίζει το 32%, χτυπά τον Γκρούεφσκι σε αυτό ακριβώς το σημείο.

«Κατηγορώ»

Τον κατηγορεί ότι ενώ η χώρα γονατίζει οπό την ύφεση και τη φτώχια η κυβέρνηση του VMRO δανείζεται για να ολοκληρώσει το σχέδιο “Σκόπια 2014”, στο οποίο επιχειρείται η μετατροπή της πρωτεύουσας σε ένα τεράστιο πάρκο Αρχαίας Μακεδονικής Ιστορίας, την οικειοποίηση της οποίος προωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό οπό οποιονδήποτε προκάτοχο του ο Γκρούεφσκι.

Σε μια επίδειξη πολιτκής υποκρι­σίας ο Σκοπιανός πρωθυηπουργός, σχολιάζοντας ης ελληνικές εκλο­γές. δήλωσε ότι «όποιος και αν έρθει στην εξουσία θα προσπαθή­σουμε να κινήσουμε το πράγματα προς τα εμπρός και να βρούμε μα λύση στο ζήτημα που επιβαρύνει και τις δύο χώρες» Προφανώς στήνοντας και άλλο αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου…

Πηγή : Ελ. Τύπος

Related posts:

Comments