Με μύνημα στα Σκοπια η τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΥΠΕΞ

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών από τον Σταύρο Δήμα στον υπηρεσιακό υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη.

Ο κ. Δήμας έστειλε σαφέστατο μήνυμα στα Σκόπια λίγα 24ωρα πριν την Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Τόνισε ότι παρά τις δύσκολες συγκυρίες, οι θέσεις της Ελλάδας προς την Τουρκία παραμένουν σταθερές, ενώ σημείωσε ότι έχει γίνει καλή προετοιμασία της ελληνικής πλευράς για τη Σύνοδο και εκτίμησε ότι θα υπάρξουν καλά αποτελέσματα για το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων.

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Μολυβιάτης αφού συνεχάρη τον κ. Δήμα για την θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών, τόνισε ότι αν και αυτήν είναι υπηρεσιακή κυβέρνηση αυτό δε σημαίνει ότι εάν υπάρξει κάποια απειλή δεν θα αντιμετωπιστεί ανάλογα.

“Η δική μου θητεία θα είναι πιο σύντομη από την δική σας, καθώς αποστολή της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές”. είπε ο κ. Μολυβιάτης.

Ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ θα αναχωρήσει για το Σικάγο, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Μαϊου.

Related posts:

Comments