Γκρούεφσκι : Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος τα λαμπρότερα πρότυπα του παρελθόντος μας

Έχουν περάσει ελάχιστες ημέρες μετά την βαριά διπλωματική ήττα για τα Σκόπια στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Και ενώ ο Γκρούεφσκι και η αδιέξοδη πολιτική του χρεώνονται από αντίπαλους και φίλους στην χώρα του την αποκλειστική ευθύνη για το φιάσκο του Σικάγο, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός συνεχίζει να προκαλεί.

Σήμερα την ημέρα που γιορτάζεται η μνήμη των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, διάλεξε ο Γκρούεφσκι για να προσπαθήσει ακόμα μια φορά να οικειοποιηθεί την Ελληνική Ιστορία.

Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, αυτοί οι μεγάλοι ακτιβιστές, στοχαστές και ιδρυτές του σλαβικού αλφαβήτου, αναμφίβολα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα και φωτεινότερα πρότυπα της Μακεδονικής ιστορίας και της μεγάλης συμβολής της… χώρας του στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πολιτιστικά γεγονότα, αναφερόταν ανάμεσα σε άλλα σε επιστολή του Γκρούεφσκι που απευθυνόταν στους Σκοπιανούς πολίτες  με την ευκαιρία της 24ης Μαΐου.

Φαίνεται το αποτέλεσμα της πρόσφατης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ πλήγωσε κατάκαρδα τον Σκοπιανό πρωθυπουργό πολύ περισσότερο απ’ ό,τι αρχικά νομίζαμε.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ελληνικότητα των Θεσσαλονικέων Αδερφών Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Διεθνή Βιβλιογραφία

Related posts:

Comments