Ουίσκι “Μέγας Αλέξανδρος” με σήμα τον Ήλιο της Βεργίνας κυκλοφορεί στο Εξωτερικό
Ουίσκι με την επωνυμία “Μέγας Αλέξανδρος” εμφανίζεται να κυκλοφορεί σε αγορές του εξωτερικού.
Όπως βλέπουμε σε φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης, η εταιρία παρασκευής του επιπλέον χρησιμοποιεί ως σήμα, το Ελληνικό σύμβολο με τον 16κτινο Ήλιο της Βεργίνας.
Ως γνωστόν η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει από το 1995 στην WIPO, το αποκλειστικό δικαίωμα στη χρήση του συμβόλου και στα παρεμφερή του.
Εταιρία εμφιαλώσεως του φέρεται να είναι τα “Σλοβενικά Κρασιά” (Slovenian Wines Pty ltd.) με έδρα την Αυστραλία, ενώ το μπουκάλι αναφέρει και την ένδειξη “Προϊόν της Σκωτίας” (Product of Scotland).
Απομένει να δούμε αν θα υπάρξει αντίδραση και ποιά θα είναι αυτή από τους αρμόδιους φορείς, για την παραβίαση των κανονισμών του οργανισμού World Intellectual Property Organization (WIPO) όπου έχει καταχυρωθεί ο 16κτινος Ήλιος της Βεργίνας και τα παρεμφερή του ως Ελληνικά Εμβλήματα.
Related posts:
Latest posts by D-Mak (see all)
- Greek Ministry of Culture: Archaeological Excavations And Historical Facts about Philip II’s Tomb - July 22, 2015
- Former FYROM’s Interior Minister L. Frckovski : “Drop the Dilemma, We live in Dictatorship” - February 2, 2015
- Γιατί η Ολυμπιάδα δεν είναι η ένοικος του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης - September 11, 2014
RECENT COMMENTS