Απάντηση στα περί «πολιτικής γενοκτονίας» του Γκρουέφσκι

«Σταθερή η επιθυμία της Ελλάδας για επίλυση του ζητήματος της ονομασίας» τόνισε ο κ. Δελαβέκουρας

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Ν. Γκρούεφσκι, περί δήθεν ασκήσεως, εκ μέρους της Ελλάδας, «πολιτικής γενοκτονίας», ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας σημείωσε τα εξής:

«Διαχρονική και σταθερή επιθυμία της Ελλάδας είναι η ταχεία επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μέσα από διαπραγματεύσεις, όπως ορίζουν οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης θα απελευθερώσει το δυναμικό των διμερών μας σχέσεων και θα δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της γειτονικής χώρας.

Αυτονόητη προϋπόθεση για τα ανωτέρω είναι η καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας.

Οι προσβλητικές εξαλλοσύνες αξιωματούχων των Σκοπίων, και μάλιστα λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης στην Ελλάδα, ασφαλώς δεν αποτελούν καλό σύμβουλο για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος προς επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης. Το αντίθετο, υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις και τροφοδοτούν τη συστηματική αρνητική κυβερνητική προπαγάνδα που έχει ως στόχο να στρέψει την κοινή γνώμη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εναντίον της Ελλάδας».

www.real.gr/?Page=category&catID=1

Related posts:

Comments