Αίσχος - Ιστοσελίδα της FIBA αντικατέστησε το “FYROM” με την ένδειξη “MKD”

Εν αναμονή της έναρξης του Προολυμπιακού Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης που αρχίζει σήμερα, οι αρμόδιοι φορείς στην Ελλάδα πιάστηκαν για ακόμα μια φορά στον ύπνο.

Οι Σκοπιανοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA ) επειδή η χώρα τους αναφερόταν στην σχετική ιστοσελίδα της FIBA για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου ως FYROM. Δηλαδή με το όνομα που οι ίδιοι οι Σκοπιανοί έχουν συμφωνήσει να χρησιμοποιούν σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς .

Εντελώς καταχρηστικά η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA ) αντικατέστησε στην Ιστοσελίδα την ένδειξη FYROM με το “MKD”.

Όποιος χρήστης μπαίνει λοιπόν στην Ιστοσελίδα να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα του Προολυμπιακού Τουρνουά και όχι μόνο, βλέπει τα Σκόπια να αναφέρονται παντού ως MKD δηλαδή Μακεδονία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:

ΠΡΙΝ

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ

H Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και οι υπόλοιποι αρμόδιοι φορείς καλούνται να επέμβουν αμέσως.

Η αγανάκτηση μας έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν παρατηρήσαμε στην φόρμα επικοινωνίας της FIBA, μια χώρα με το όνομα… “Macedonia”.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν email διαμαρτυρίας στην απαράδεκτη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης - πάντα με κόσμιο τρόπο - μέσω του παρακάτω συνδέσμου.

http://www.fiba.com/pages/eng/fc/tool/cont.asp

 

Related posts:

Comments