Οι Μακεδόνες γιόρτασαν στη Φλώρινα

Για τον Ιούλιο του 2013, 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Μακεδονίας στον εθνικό κορμό, ανανέωσαν το ραντεβού τους Μακεδόνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στη Σιταριά Φλώρινας.

Στο 2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα, που πραγματοποιήθηκε  από 13 έως 15 Ιουλίου με επιτυχία στο ακριτικό χωριό,  συμμετείχαν περισσότερα από 70 χορευτικά συγκροτήματα και προσέλκυσε το ενδιαφέρον επισκεπτών από τη Φλώρινα, την υπόλοιπη Μακεδονία και όχι μόνο.

Στην εκδήλωση έλαβε μέρος το χορευτικό συγκρότημα «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου» της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, ενώ παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου με επικεφαλής τη συντονίστρια κυρία Νίνα Γκατζούλη, που δήλωσε ενθουσιασμένη για το αντάμωμα και την αναγκαιότητα στενότερης συνεργασίας των Μακεδόνων της Ελλάδας με τους απόδημους και την διαπορά.

Το Παμμακεδονικό Αντάμωμα, που τείνει να εξελιχθεί σε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τον μακεδονικό Ελληνισμό, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς και την υποστήριξη του δήμου Φλώρινας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενω έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Μακεδονικούς Συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

«Ανανεώνουμε το ραντεβού μας το 2013, για να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια της ελεύθερης Μακεδονίας. Είμαστε περήφανοι για την συγκεκριμένη εκδήλωση, που στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους δεν σέβονται την ιστορία και τον πολιτισμό μας» δήλωσε ο κ.Ζήσης Στογιάνου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες».

Απο την πλευρά του ο δήμαρχος Φλώρινας κ.Ιωάννης Βοσκόπουλος, επανέλαβε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να καθιερωθεί ως θεσμός η εκδήλωση, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα, εντός και εκτός συνόρων, σε όσους επιχειρούν να οικιοποιηθούν την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας.

Πηγή: Protothema.gr

Related posts:

Comments