Περί Σκοπίων – Ζητείται Πολιτική Βούληση

Επιστολή στην Καθημερινή

Στην «Κ» (4-7-2012). ο κ. Νεκτάριος Κατσιλιώτης, σε επιστολή του σχολιάζει τις γνωστές θέσεις των Σκοπιανών για το όνομα του κράτους τους και καταλήγει στο «αισιόδοξο» συμπέρασμα ό,τι «η ελληνική διπλωματία θα αποδείξει το δίκαιο της με νόμιμο τρόπο μέσα από τα διεθνή φόρουμ και τον ΟΗΕ».

Δυστυχώς στις διεθνείς σχέσειs των κρατών δεν ισχύουν τα ευχολόγια και το δίκαιο. Στο θέμα του ονόματος, μέχρι σήμερα, οι πολιτικές ηγεσίες τ συ ΥΠΕΞ, από αδιαφορία ή κακή εκτίμηση, άφησαν επί χρόνια το πεδίο ελεύθερο στην FYROM, να παραπληροφορεί τη διεθνή κοινή γνώμη και να παραποιεί την ιστορική αλήθεια με τερατώδη ψεύδη, χωρίς εμείς να αντιδράμε.

Η αποτυχία της μετρείται πρακτικά με την απόφαση πάνω από 120 κρατών, μεταξύ αυτών και «συμμάχων, να αναγνωρίσουν τους γείτονες με το όνομα «Μακεδονία».

Κανείς από τoυς υπουργούς» μας δεν καταδέχθηκε να κάνει προσπάθεια αφύπνισης τns διεθνούς κοινότητας, χωρίς κόστος, με την απλή έκδοση σειρών γραμματοσήμων με θέματα:

α) Γραμματόσημο της Γισυγκοσλαβίας (του 1939) όπου απεικονίζεται ο χάρτης της χώρας με τις γεωγραφικές περιοχές της. Στη θέση της νεοανανακαλυφθήσης «Μακεδovίας». αναγράφεται το όνομα «Vardarska» που ίσχυε μέχρι το 1944.

β) Αρχαία μακεδονικά νομίσματα (εκτίθενται στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών) στα οποία αναγράφονται στα Ελληνικά τα ονόματα Μακεδόνων βασιλέων. όπως «Φιλίππου» και «Αλεξάνδρου».

Ελπίζω ο κ. Πρωθυπουργία και ο υπουργός των Εξωτερικών, να αποφασίσουν να αναταράξουν τα λιμνάζοντα νερά τnς αδιαφορίας.

Πολιτική βούληση ζητείται.

 

ΠΩΡΓΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Χολαργός

Related posts:

Comments