Σλάβοι ντυμένοι αρχαίοι Μακεδόνες στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων (Δείτε Φωτογραφίες)

Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών φαίνεται χτύπησαν κατακούτελα τους Σκοπιανούς. Αποφάσισαν λοιπόν να “πλαισιώσουν” τα αγάλματα των αρχαίων Ελλήνων και Βουλγάρων ηρώων με συμπατριώτες τους να παριστάνουν αρχαίους Μακεδόνες και Βούλγαρους Κομιτατζήδες.

Όσοι τουρίστες θα βρεθούν από σήμερα στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί τους ώστε να γελάνε με την ψυχή τους για αρκετά χρόνια αργότερα.

Εντύπωση προκαλεί σε αρκετούς η ενδυμασία των Σλάβων που παριστάνουν αρχαίους Μακεδόνες. Η στολή τους φέρει περισσότερο προς στρατιώτες Ρωμαϊκής εποχής και λιγότερο προς το Ελληνικό φύλο των αρχ. Μακεδόνων.

Τμήμα Ειδήσεων - History-of-Macedonia.com

Related posts:

Comments
teo says:

ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΦΑΟΥΛ.ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ.ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ.ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΑΛΙΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΡΩΝΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ SITE ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ

Zaglos says:

Μη τους το λέτε και το μάθουν τι στολές και κράνη φορούσαν οι Μακεδόνες!
Οι στολές τους μου θυμίζουν Ρωμαίους made in Hollywood!