Προβοκάτσια εναντίον του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια στήνουν οι Σκοπιανοί

Οι Σκοπιανές προκλήσεις καλά κρατούν. Με τα οχήματα του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια ασχολούνται τις τελευταίες ημέρες οι Σκοπιανοί προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένταση.

Όλα τα οχήματα, ακόμα και αυτό της πρέσβειρας κας Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου έχουν από ένα μαύρο στίκερ που καλύπτει την ένδειξη MK, σύμφωνα με την Σκοπιανή εφημερίδα Ντεν. Κάτι που οι Σκοπιανοί δεν μπορούν να χωνέψουν.

Άρα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών οι Έλληνες διπλωμάτες στα Σκόπια “παραβιάζουν” τον νόμο της χώρας. Κατά τους Σκοπιανούς οι Έλληνες διπλωμάτες όφειλαν να δείχνουν την ένδειξη MK ακόμα και αν..  ταξίδευαν εκτός Σκοπίων.

Μετά από πιέσεις των Σκοπιανών στο Υπουργείο Εσωτερικών τους, το τελευταίο απάντησε ό,τι οι Έλληνες έχουν ειδοποιηθεί, αλλά στην περίπτωση  διπλωματικών οχημάτων κυρώσεις μπορούν να υπάρξουν μόνο αν το όχημα προκαλέσει μια τροχαία παράβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ απέστειλε μια διαμαρτυρία προς το Γραφείο Συνδέσμου ισχυριζόμενοι πως η κάλυψη της πινακίδας αποτελεί παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Ερωτήματα που προκύπτουν:

Τα Σκοπιανά οχήματα τόσο του Γραφείου Συνδέσμου της πΓΔΜ στην Αθήνα αλλά και του αντίστοιχου της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν με το ειδικό στίκερ  που αναφέρει ό,τι η χώρα τους αναγνωρίζεται ως FYROM; Aν όχι γιατί;

Στην αποκάλυψη που είχαμε κάνει πριν περίπου ένα χρόνο και είχε να κάνει με την προκλητικότητα του Γραφείου Συνδέσμου της πΓΔΜ στην Θεσσαλονίκη, δεν κουνήθηκε φύλλο.

Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα σε παγκόσμια πρωτοτυπία για διπλωματικά δεδομένα,  το Γραφείο Συνδέσμου της πΓΔΜ στην Θεσσαλονίκη χρησιμοποιεί ακόμα και σήμερα ως μέσο επικοινωνίας, το προσβλητικό  e-mail solun@mfa.gov.mk

Δηλαδή για να το εμπεδώσουμε, όλοι οι Ελληνικοί αρμόδιοι φορείς όταν θέλουν να επικοινωνήσουν με το Γρ. Συνδέσμου της πΓΔΜ στην Θεσ/κη απευθύνονται στο solun@mfa.gov.mk; Τόση ξεφτίλα πια;

Αν κύριοι του ΥΠΕΞ δεν σας πειράζει καθόλου, τότε δεν βλέπουμε τον λόγο να μην μετονομάσετε την ιστοσελίδα του Γεν. Προξενείου της Κωνσταντινούπολης από http://www.mfa.gr/istanbul σε http://www.mfa.gr/konstantinoupoli και να χρησιμοποιείτε παράλληλα το e-mail konstantinoupoli@mfa.gr

Τμήμα Ειδήσεων – History-of-Macedonia.com

Related posts:

Comments