Παράνομη Ονομασία της fΥRΟΜ και των Αθλητών της στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Αξιότιμοι κυριοι, κυριες της Διεύθυνσης Δ1 του ΥΠΕΞ, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Υφυπουργέ κλπ
Στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου η χώρα αλλά και οι Αθλητές της πΓΔΜ αναγράφονται ως MKD (στη συντομογραφία της) Macedonia (σε κάποιες περιπτώσεις) και Macedonians αντίστοιχα κατά παράβαση της..
επισημης αναγραφής βάση του UNTERM που ορίζει οτι το όνομα της χωρας είναι “the former Yugoslavic Republic of Macedonia” και οι πολίτες της “citizents of the former Yugoslavic Republic of Macedonia και οχι Macedonians”.

Γιατί επιλεκτικά μόνο στην περίπτωση της fΥΡΟΜ χρησιμοποιείται το alpha code ISO;
Σας παραθέτω τη σχετικη σελίδα ορολογίας του ΟΗΕ την οποία η Ολυμπιακή επιτροπή οφείλει να τηρει.
Σας παραθέτω μερικές απο τις σελίδες στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών του Λονδίνου 2012, στις οποίες η χώρα αναγράφεται ως MKD ή Macedonia και οι αθλητές της Macedonians.
Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας και την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών μέσω του γραφείου τύπου σας για τα παραπάνω αλλά και για τα παρακάτω.
Προς ΥΠΕΞ
Θα ήθελα να ενημερώσετε βάσει ποιας απόφασης αποφασίστηκε και υιοθετήθηκε στον ΟΗΕ (βλ UNTERM) ότι το όνομα κατά ISO country alpha 2 code, και ISO country alpha 2 code είναι ΜΚ και ΜKD αντίστοιχα.
Ερωτηση: Ποιες ενέργειες έχουν γίνει ή θα γίνουν από το ΥΠΕΞ και τις αρμόδιες υπηρεσιες ώστε να αποφευχθεί το παραπάνω ή να αλλάξει;
H συνέχεια του άρθρου στο Taxalia

Related posts:

Comments