Επίθεση Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας προς Λαμπρινίδη με φόντο… “Μακεδονική” Μειονότητα

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στα Σκόπια με τον διορισμό του Σταύρου Λαμπρινίδη, ως πρώτου Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο πρώην ΥΠΕΞ που διορίστηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μετά από πρόταση της βρετανίδας Ύπατης Εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ και αντιπροέδρου της Κομισιόν, Κάθριν Άστον, θα ασκεί τα καθήκοντα του για τα 2 επόμενα χρόνια.

Ο διορισμός αυτός Έλληνα διπλωμάτη σε θέση κλειδί, δεν άρεσε φυσικά καθόλου στους Σλάβους των Σκοπίων, οι οποίοι τον τελευταίο μήνα έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να ανατρέψουν την απόφαση.

Σε πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Σκοπιανή έκδοση της D.W. αναφέρεται επιστολή της φιλοσκοπιανής Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας προς την Κάθριν Άστον, όπου επιτίθεται σφόδρα σε Λαμπρινίδη και Ελλάδα λόγω της στάσης της χώρας μας στο ζήτημα με την ΠΓΔΜ.

Στην επιστολή αναφέρεται ό,τι ο διορισμός του Λαμπρινίδη είναι ανάρμοστος και απαράδεκτος ενώ είναι “λυπηρό η Ελλάδα να αρνείται την ύπαρξη ‘μακεδονικής’ μειονότητας.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ βέβαια δεν έκανε καν τον κόπο να ασχοληθεί ως τώρα με τις αντιδράσεις και όπως φαίνεται αυτό είναι κάτι που το φέρουν βαρέως όσοι δεν θέλουν να δουν με τίποτα Έλληνα εκπρόσωπο σε ένα από τα πλέον σημαντικά χαρτοφυλάκια.

Τμήμα Ειδήσεων - History-of-Macedonia.com

 

Comments