O ΥΠΕΞ Βουλγαρίας και η φερόμενη δήλωση του “Ο Φίλιππος Β’ είναι Έλληνας” που δεν έγινε ποτέ

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, η είδηση για μια δήθεν δήλωση του Υπ. Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Νικολάϊ Μλαντένοφ. Συγκεκριμένα ο Βούλγαρος υπουργός φερόταν να είχε δηλώσει:

Σαφώς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το άγαλμα του Φιλίππου στην Φιλιππούπολη και γνωρίζουμε ότι ο Φίλιππος ήταν Έλληνας.”

Καταρχάς έχοντας υπόψιν τις πάγιες επιδιώξεις όλων των Βουλγαρικών κυβερνήσεων αναφορικά με το ζήτημα της Μακεδονίας, ο καθένας όφειλε να είναι τουλάχιστον υποψιασμένος για την εγκυρότητα μιας τέτοιας δήλωσης.

Για ποιόν λόγο αλήθεια, ο Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας να επιδιώξει την διατάραξη των σχέσεων της χώρας του με την πΓΔΜ; Ειδικά όταν η φερόμενη δήλωση δεν αφορούσε Βούλγαρο, αλλά Έλληνα. Θα επρόκειτο από την μεριά του για πολιτική γκάφα πρώτου μεγέθους.

Ας εξετάσουμε τώρα Βουλγαρικές πηγές που φιλοξένησαν τις επίμαχες δηλώσεις.

Πηγή: Cross.bg

“..Ние много добре знаем кое е българско и кое не; нямаме проблем да кажем, че паметника на Филип Македонски в Пловдив е гръцки,”

Πηγή: Focus-fen.net

We know very well what is Bulgarian and what is not; we do not consider it a problem to say that the monument to Philip of Macedon in the city of Plovdiv is Greek.

 

Μετάφραση: “…το μνημείο του Φιλίππου του Μακεδόνα στο Πλοβντιβ (Φιλιππούπολη) είναι Ελληνικό.

Όπως διαπιστώνουμε όλες οι Βουλγαρικές πηγές κάνουν σαφέστατες αναφορές στο μνημείο του Φιλίππου Β’ στην Φιλιππούπολη. Ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ δήλωσε το μνημείο του Φιλίππου Β’ στην Φιλιππούπολη είναι Ελληνικό.

Η αναφορά του είναι σαφέστατη και τονίζει το γεγονός πως το μεγαλοπρεπές άγαλμα του Φιλίππου Β’ στην Φιλιππούπολη είναι δώρο του τότε δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασ. Παπαγεωργόπουλου.

Η δήλωση που του αποδίδεται απο μερίδα των Ελληνικών ΜΜΕ δεν έγινε ποτέ. Οφείλουμε πάντα να είμαστε προσεκτικοί και να διασταυρώνουμε τις πηγές μας. Δεν χρειάζεται να προσπαθούμε να “μοιάσουμε” στους Σκοπιανούς σε ευρηματικότητα και κατασκευή ψευδών ειδήσεων.

Τμήμα Ειδήσεων - History-Of-Macedonia.com

Related posts:

Comments