Παρουσίαση του βιβλίου του Δημητρίου Ε. Ευαγγελίδη «Αρχαία Μακεδονία: Εθνολογία, Αρχαιολογία, Ιστορία»

Κατά την διάρκεια της βιβλιοπαρουσίασης θα τιμηθεί και ο φιλέλληνας αρχαιολόγος Στέφανος Μίλλερ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι Εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ σας προσκαλούν

 

στην παρουσίαση του βιβλίου

 

«Αρχαία Μακεδονία: Εθνολογία, Αρχαιολογία, Ιστορία»

 

του Δημητρίου Ε. Ευαγγελίδη,

 

που θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 18:30

 

στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου

 

(Βασ. Σοφίας και Ριζάρη 2).

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :

 

Στέφανος Μίλλερ, Αρχαιολόγος,

 

Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων,

 

Δημήτρης Ευαγγελίδης, Συγγραφέας.

 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, θα γίνει απονομή

 

τιμητικής πλακέτας στον αρχαιολόγο κ. Στέφανο Μίλλερ.

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης.

 

Πληροφορίες:

 

Βιβλιοπωλείο-Εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ, Φιλελλήνων 14, Σύνταγμα
τηλ. 210 3316036, φαξ 210 3250421

 

 

Σχετική δημοσίευση και από την εφημερίδα Δημοκρατία (5-12-2012)

Τιμές στον Αρχαιολόγο Στέφανο Μίλλερ που διαψεύδει τους Σκοπιανούς

 

O ΜΕΓΑΛΟΣ φιλέλληνας αρχαιολόγος Στέφα­νος Μίλλερ θα τιμηθεί την προσεχή Κυρια­κή στις 18.30 στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. Αφορμή είναι η παρουσίαση του βιβλίου «Αρχαία Μακεδονία: Εθνολογία. Αρ­χαιολογία, Ιστορία» του Δημήτρη Ευαγγελίδη από τις εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ. Στην εκδήλωση, που θα συντονίσει ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης, θα μιλήσει, πέρα από τον συγ­γραφέα και το τιμώμενο πρόσωπο, ο πολιτικός επιστήμονας Κωνσταντίνος Χολέβας.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μίλλερ το 2009 εί­χε αναλάβει ιην πετυχημένη πρωτοβουλία vα στείλει μια επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, συνυπογραφόμενη από πανεπιστημιακούς και κορυφαίους επιστήμονες, όπου με πολύ ισχυρά επιχειρήματα αποδεικνυόταν ότι οι Σκοπιανοί έχουν παραποιήσει την Ιστορία και άδικα παρουσιάζονται ως απόγονοι της ελληνικής φυλής των αρχαί­ων Μακεδόνων. Στην επιστολή ζητούσαν από την αμερικανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της στο Σκοπιανό, η οποία δημιουργεί προβλήματα στην περιοχή.

 

Το βιογραφικό του Μίλλερ είναι ιδιαίτερα πλούσιο και φανερώνει έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αρχαιολογία και τη μελέτη του αρχαίου ελληνι­κού πολιτισμού με πλούσιο συγ­γραφικό έργο. Γεννήθηκε στο Goshen της Indiana των ΗΠΑ το 1942 πήρε το πρώτο πτυχίο στα αρχαία ελληνικά στο Wabash College και το διδακτορικό του στην κλασική αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Princeton. Συνεργάστηκε σε αρχαιολογικές ανασκαφές συμπεριλαμβανομένης της Ολυμπίας και της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών, και σιη συνέχεια ξεκίνησε τις δικές του ανασκαφές στη Νεμέα, όπου εργάστηκε επί 35 χρόνια. Ανακάλυψε το στάδιο όπου διε­ξάγονταν τα Νέμεα και παράλλη­λα δημιούργησε το αρχαιολογικό πάρκο και το αρχαιολογικό μουσείο. Έχει αναγορευτεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πολιτογραφήθηκε Έλληνας υπήκοος το 2005, με Προεδρικό διάταγμα.

 

Tμήμα Ειδήσεων - History-of-Macedonia.com

Related posts:

Comments