Και την δημιουργία του Ισλάμ διεκδικούν τώρα οι Σκοπιανοί !!!!

Ο γνωστός Σκοπιανός ψευδο-ιστορικός  Ντόνσκι, υπεύθυνος του τμήματος Ιστορίας του  Πανεπιστημίου “Goce Delchev“, κατάφερε για μια ακόμα φορά να… ξεπεράσει τον εαυτό του.

Με ένα καταγέλαστο άρθρο του στην Σκοπιανή προπαγανδιστική Ιστοσελίδα mn.mk, ο Ντόνσκι διατείνεται ό,τι οι Σκοπιανοί έχουν “μερίδιο” στην δημιουργία του Ισλάμ.

Στο μεγαλύτερο μέρος του κειμένου ο Σκοπιανός ψευδο-ιστορικός προσπαθεί να συνδέσει τους αρχαίους Μακεδόνες με το Ισλάμ. Κατά τον Ντόνσκι, η ισλαμική κουλτούρα έχει λάβει κάποια πολιτισμική επιρροή από τους Μακεδόνες.

Με ένα καταγέλαστο άρθρο του στην Σκοπιανή προπαγανδιστική Ιστοσελίδα mn.mk, ο Ντόνσκι διατείνεται ό,τι οι Σκοπιανοί έχουν “μερίδιο” στην δημιουργία του Ισλάμ.

Το γεγονός βέβαια πως ο Σλαβικός πολιτισμός των Σκοπιανών δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό που διέδωσαν παντού οι αρχαίοι Μακεδόνες, δεν φαίνεται να τον απασχολεί στο ελάχιστο.

Η “επιχειρηματολογία” του άρθρου κυμαίνεται είναι παιδαριώδεις όπου οι λογικές πλάνες κατέχουν πάντα εξέχουσα θέση. Διαβάζουμε ως επιχείρημα πχ ο προφήτης Μωάμεθ επισκέφτηκε πολλές φορές την Συρία. Η Συρία ήταν κάποτε μέρος του κράτους των Σελευκιδών, άρα ο Μωάμεθ  πιθανότατα συνάντησε εκεί Μακεδόνες, απόγονους των Σελευκιδών.

Κατά τον αρθρογράφο, Μακεδονικός πολιτισμός υπάρχει στην Συρία  ακόμη και τον 6ο αιώνα μΧ. Ως “τρανταχτή απόδειξη” φέρει την ύπαρξη ενός χορευτή στην Αντιόχεια εκείνης της περιόδου με το όνομα.. Μακεδονία.

donski Σκοπιανό Πανεπιστήμιο αναζητεί Προπαγανδιστές   Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Ο  Ντόνσκι σε συνάντηση του με τον Σκοπιανό πρόεδρο Ιβάνοφ. Τα μεγάλα μυαλά συναντιούνται…

Στην συνέχεια του άρθρου μαθαίνουμε για την ύπαρξη κάποιου με το όνομα Αl-Kizr, τον οποίο οι Μουσουλμάνοι στην περιοχή της σημερινής Σρι Λάνκα θεωρούν ως άγιο.  Ο συγγραφέας καταπιάνεται με έναν από τους δεκάδες θρύλους για την προέλευση του. Αυτός ο θρύλος αναφέρει πως ο μετέπειτα Αl-Kizr ήταν αρχικά στρατηγός ή… chef στον Μακεδονικό στρατό του Μ. Αλεξάνδρου.

Ο παραπάνω θρύλος είναι αρκετός για να αναγκάσει τον Ντόνσκι γεμάτο χαρά να επισημάνει πως  ένα από τα πιο διάσημα ονόματα της Ισλαμικής Θρησκείας στην Σρι-Λάνκα ήταν πιθανότατα Μακεδόνας.

Τέλος με την τη γνωστή Σκοπιανή μέθοδο της ανελέητης κοπτοραπτικής από ιστορικά έργα, ο αρθρογράφος απομονώνει την φράση του C.Η.Becker “Χωρίς τον Μ. Αλέξανδρο δεν θα υπήρχε ισλαμικός πολιτισμός (Der Islam als Problem, 1910),  για να συμπεράνει πως χωρίς τους “Μακεδόνες” (και εννοεί τους Σκοπιανούς) δεν θα υπήρχε σήμερα το Ισλάμ.

Τμήμα Ειδήσεων – History-of-Macedonia.com

 

Related posts:

Comments
ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ says:

Το δεύτερο είναι και το άριστο,αδελφέ.Τα πισινά των,οι πισινοί των,ιδίως αυτοί,Σ(κ)λαβοσκοπιανοβουλγάρων-Αλμπανοχαιβανοσκιππεττάρ(για να περιορισθούμε ‘σε ομόρους σωβινιστές-σκοταδιστές και μόνον..),όπως και τα…”μυαλά των”,έχουν πάρη πολύν αέρα από τις πομφόλυγες με τις οποίες τρέφονται ημερησίως και ανατρέφονται νηπιόθεν-παιδιόθεν.”Βρακί δεν είχε ο πισινός τους, λουλούδια ήθελε ο μπροστινός τους!”.”Κώλος τους βρακί δεν έχει, τσούνα τους λελούδια θέλει..”.ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

xristos says:

einai gnosto se olous pos exoun ftiaksi kai to simpan ,mporis na pisis ton trelo me logika epixirimata ….pote.me dio tropous katalaveni i to pezis trelos i ton eksousiazis.