Σκάνδαλο με την εθνική ομάδα Χάντμπολ των Σκοπίων

Σκοπιανός διεθνής κάνει το σήμα της "Ενωμένης Μακεδονίας" σε διεθνείς αγώνες των Σκοπίων

Τεράστιο σκάνδαλο με την εθνική ομάδα Χάντμπολ των Σκοπίων όπου Σκοπιανός διεθνής εμφανίζεται να κάνει το σήμα της “Ενωμένης Μακεδονίας” σε διεθνείς αγώνες της χώρας του.

Ο καλύτερος αθλητής των Σκοπίων για το 2012, Ναούμ Μοϊσόφσκι , όταν ακούγεται ο εθνικός ύμνος της χώρας του σε διεθνή παιχνίδι, αρέσκεται συνήθως να συμβολίζει με το χέρι του τον γνωστό εθνικιστικό χαιρετισμό, σύμβολο του Σκοπιανού αλυτρωτισμού.

Τα τρία σηκωμένα δάχτυλα συμβολίζουν τα 3 διαιρεμένα κομμάτια της Μακεδονίας (Βαρδάρη, Αιγαίο και Πιρίν) και το «Ο» τη σκοπιανή λέξη «Obedineta» που σημαίνει Ενωμένη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στην επίσημη σελίδα του Σκοπιανού διεθνή στο Facebook, υπάρχουν από αλυτρωτικούς χάρτες και εθνικιστικούς χαιρετισμούς μέχρι και φωτογραφίες όπου καίγεται η Ελληνική σημαία.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν και για την Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ. Θα υπάρξει η παραμικρή αντίδραση μετά και από την νέα αυτή προκλητότατη ενέργεια;

Να υπενθυμίσουμε πως μετά από την αποκάλυψη που κάναμε πριν λίγους μήνες για τεράστια πανό με αλυτρωτικό περιεχόμενο σε διεθνείς αγώνες Σκοπιανών σωματείων (σχετική φώτο παρακάτω) δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από την Ελληνική Ομοσπονδία.

 

 

Δείτε και το σχετικό βίντεο στο 0:32

Τμήμα Ειδήσεων | History-of-Macedonia.com

Comments