Ο Μέγας Αλέξανδρος κατάγεται από το Άργος

Alexander

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Άργους –Μυκηνών να καταστήσει γνωστή την σχέση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με το αρχαίο Άργος είναι ιστορικά θεμελιωμένη και εθνικά χρήσιμη. Επί πλέον ανοίγει ένα μονοπάτι για αύξηση της επισκεψιμότητας στην πατρίδα των προγόνων του μεγάλου στρατηλάτη και εκπολιτιστή.


Με αυτόν τον στόχο, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, το Σάββατο 6 Ιουλίου, διοργανώνει Ημερίδα με αντικείμενο την γενεαλογία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και θέμα « Άργος και Μέγας Αλέξανδρος».

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη των γενεαλογιών των Τημενιδών Μακεδόνων βασιλέων της Μακεδονίας ως απόδειξη της αμιγούς ελληνικότητας των αρχαίων Μακεδόνων και πραγματοποιείται εν όψει της αδελφοποίησης του Δήμου Άργους -Μυκηνών με τον Δήμο Βεροίας, η οποία θα γίνει, και αυτή, το Σάββατο στις 6 Ιουλίου στο Άργος, στο Δημοτικό Κατάστημα.Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑ


Σάββατο 6 Ιουλίου


Ώρα 10.30: Έναρξη των εργασιών από τον Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτριο Καμπόσο.


Ώρα 11.00: Εισήγηση με θέμα: «Οι γενεαλογίες των Τημενιδών Μακεδόνων βασιλέων της Μακεδονίας ως απόδειξη της αμιγούς ελληνικότητος των αρχαίων Μακεδόνων».
Εισηγητής: Κωνσταντίνος Χατζηγιαννάκης Δρ Μηχ., συγγραφεύς, μέλος της Επιτροπής Αναδείξεως Αρχαιοτήτων Δήμου Άργους-Μυκηνών. 


Ώρα 12.00: Εισήγηση με θέμα: «Μέγας Αλέξανδρος και Άργος: Μία υπερήφανη σχέση καταγωγής».
Εισηγητής: Παναγιώτης Μητροπέτρος, Λυκειάρχης Λυκείου Κερατσινίου, συγγραφεύς.


Ώρα 12.30: Εξαγωγή συμπερασμάτων από τον κ. Χρίστο Γούδη, καθηγητή Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών.

Ώρα 12.30: Απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών.


Τελετή λήξεως από τον Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτριο Καμπόσο.

 

H ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ


1. Σχοινάς Ιωάννης. Εκδότης βιβλίων και περιοδικών, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Αναδείξεως Αρχαιοτήτων Δήμου Άργους-Μυκηνών.


2. Χρίστος Γούδης, καθηγητής Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών, συγγραφεύς, ποιητής, μεταφραστής ξένης λογοτεχνίας.


3. Γκαβούνος Νικόλαος, πρόεδρος ΚΕΔΑΜ.

 

Ενημέρωση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Related posts:

Comments