ΠΓΔΜ: Νέα ονομασία γεωγραφικής προέλευσης για τα κρασιά που εξάγει η χώρα

«Παραβαρδάριος Οίνος»

map_of_yugoslavia_1939-vardarska

Με την ονομασία γεωγραφικής προέλευσης «Παραβαρδάριος Οίνος», θα κυκλοφορούν τα κρασιά που εξάγει η ΠΓΔΜ, προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την απόφαση για τη νέα ονομασία, έλαβε η Ένωση Οινοπαραγωγών της ΠΓΔΜ και το προσεχές διάστημα, πρόκειται να κατοχυρωθεί στο σχετικό μητρώο της χώρας.

Η αλλαγή της ονομασίας, έρχεται σε συνέχεια των αντιδράσεων από την ελληνική πλευρά, για την εξαγωγή κρασιών σε χώρες της Ε.Ε., από οινοπαραγωγούς της ΠΓΔΜ, με ονομασία προέλευσης: «Μακεδονικός Οίνος».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη γεωγραφική ένδειξη, έχει κατοχυρωθεί από την Ελλάδα και επιτρέπεται να την φέρουν οίνοι που προέρχονται από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας.

Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα, αλυσίδες πολυκαταστημάτων σε χώρες της Ε.Ε., είχαν διακόψει τις πωλήσεις του οίνου από την ΠΓΔΜ, με την ονομασία «μακεδονικός», μετά από σχετικές καταγγελίες των ελληνικών αρχών.

Οι οινοπαραγωγοί της χώρας, είχαν αναφέρει ότι για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα και να μην υποστούν σημαντικότερες απώλειες, πρέπει να αναζητήσουν διαφορετική ονομασία προέλευσης.

 

ΑΠΕ- ΜΠΕ

Related posts:

Comments