Εύζωνοι : Σκοπιανοί έκλεβαν τουρίστες στα σύνορα

teloneio-euzonoi

Σκοπιανοί έστησαν «καρτέρια» σε τουρίστες στα σύνορα που έρχονταν για διακοπές στην Ελλάδα, κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων, και τους έκλεβαν, αφού πρώτα προκαλούσαν φθορές στα λάστιχα των αυτοκινήτων τους. Η ασφάλεια του Κιλκίς συνέλαβε επ’ αυτοφόρω δύο άτομα 27 και 40 χρόνων κι από την έρευνα αποκαλύφθηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών από τον περασμένο Ιούνιο.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, υπήρχαν πληροφορίες για τη δράση δύο Σκοπιανών, καθώς είχαν προηγηθεί καταγγελίες από Σκοπιανούς, Σέρβους και Πολωνούς τουρίστες, που επιβεβαιώθηκε ότι είχαν πέσει θύματα. Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν κοντά στους Ευζώνους την ώρα που ο ένας διέρρηξε αυτοκίνητο τουριστών, αφαιρώντας ένα πορτοφόλι και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ ο άλλος απασχολούσε τους τουρίστες.

Οι περισσότερες περιπτώσεις κλοπών όμως έγιναν με τη μέθοδο της φθοράς των ελαστικών. Ένας εκ των δραστών φέρεται ότι, κατά τη διάρκεια διέλευσης των αυτοκινήτων από τους Ευζώνους και της στάθμευσης κοντά στην καφετέρια, προκαλούσε φθορές στα λάστιχα. Όταν οι τουρίστες σταματούσαν στη διαδρομή για να αποκαταστήσουν τη βλάβη, οι δράστες προθυμοποιούνταν δήθεν να βοηθήσουν, αλλά παράλληλα έκλεβαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν στα αυτοκίνητα. Συνολικά από τον περασμένο Ιούνιο έκλεψαν χρηματικό ποσό 5.850 ευρώ, έναν φορητό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα των τουριστών.

εφημερίδα Μακεδονία

Related posts:

Comments