Ένωση τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών: « Δημοψήφισμα για το όνομα των Σκοπίων»

dhmopsifisma

Εξωγενείς παράγοντες επιδιώκουν αυτήν την περίοδο να «κλείσουν», όπως όπως το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων με ορατό αποτέλεσμα την ουσιαστική ιστορική συντριβή μας στο θέμα της Μακεδονίας.

Κάποιοι θεωρούν ότι ο Ελληνικός Λαός και ορισμένοι πολιτικοί φορείς, μέσα στο σημερινό κλίμα της κοινωνικοοικονομικής αποδυνάμωσης και της φτωχοποίησής μας, εκβιαζόμενοι,θα αποδεχθούμε τελικά ό,τι μας προωθεί από τους ισχυρούς , με ενδιάμεσο φορέα πίεσης τα Ηνωμένα Έθνη.

«Η Ένωση των Ελλήνων τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών(με πλήρη επίγνωση ότι η ίδια θα ενοχλήσει και θα δυσαρεστήσει κάποιους εντός και εκτός Ελλάδος με τη θέση της) θεωρεί ως αναφαίρετο δικαίωμα του υπερήφανου λαού μας να τοποθετηθεί και να απαιτήσει για την έγκριση της όποιας τελικά προτεινόμενης ονομασίας, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Άλλωστε, οι συνεχείς αρνητικές διεργασίες ενός επίσημα προπαγανδιζόμενου ”αλυτρωτισμού” και η ”βιομηχανία” κατασκευής ψευδών ιστορικών στοιχείων οδηγεί σε σκέψεις ότι η δεκαοκτάχρονη παρελκυστική διαδικασία στην εξεύρεση λύσης είναι εσκεμμένη και δόλια.

Τέλος, μας προβληματίζει το ενδεχόμενο μία περιορισμένη σε χρόνο εξουσία – ή οποιαδήποτε – με ανάλογη χρονική πολιτική νομιμοποίηση πολιτικά και ιστορικά (να θελήσει) να δεσμεύσει το Έθνος για τους επόμενους αιώνες, χωρίς την έκφραση της κυρίαρχης γνώμης του λαού.

Η δημοψηφισματική διαδικασία εξυπηρετεί κάτω από τις σημερινές συνθήκες -υπό πάσα έννοια και εκδοχή- τόσο τα παρόντα όσο και τα μέλλοντα γεωπολιτικά εθνικά μας συμφέροντα.

Η Ένωση είναι πεπεισμένη ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα θα σταθούν υπεύθυνα έναντι του λαού προστατεύοντας το κύρος και την τιμή του ελληνικού έθνους στο προκατασκευασμένο πρόβλημα των Σκοπίων».

Related posts:

Comments