“Σλαβο – Αλβανική Μακεδονία” πρότεινε ο Βασιλάκης σύμφωνα με τα Σκοπιανά ΜΜΕ

nimetz

Το όνομα “Σλαβο – Αλβανική Μακεδονία”  υποστηρίζει η   Σκοπιανή εφημερίδα Dnevnik ό,τι πρότεινε για τα Σκόπια, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης.

Η Σκοπιανή εφημερίδα επισημαίνει πως η νέα ονομασία προτάθηκε από την Ελλάδα κατά την τελευταία συνάντηση του απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και των Σκοπίων, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι.

Παράλληλα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρέσβης απαίτησε η ίδια ονομασία να ισχύει έναντι όλων (erga omnes).

Σημειώνεται πως το ρεπορτάζ της Dnevnik  δεν έχει επιβεβαιωθεί από πουθενά αλλού. Είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να αποτελεί προϊόν προπαγάνδας και δημιουργίας εντυπώσεων από την Σκοπιανή πλευρά.

Τμήμα Ειδήσεων | History-of-Macedonia.com

Related posts:

Comments