Σκάνδαλο: Παραποιημένες Δηλώσεις Του Κάρολου Παπούλια Κάνουν Τον Γύρο Του Κόσμου

shekulli

 

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προκλήσεις των Σκοπιανών ενάντια στην χώρα μας.

Σειρά τις τελευταίες ημέρες έχουν πάρει τα Σκοπιανά ΜΜΕ. Σε μια εκστρατεία συστηματικής παραπληροφόρησης έχουν πετύχει εν μέρει να “περάσουν” στην διεθνή κοινότητα πως η Ελληνική πλευρά προωθεί την ονομασία «Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία».

Η αρχή έγινε με το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Dnevnik. Η είδηση προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια για την Ελλάδα ανάμεσα σε ξένους δημοσιογράφους και πολιτικούς, ειδικά στα social media.

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αποδείχτηκε για μιά ακόμα φορά κατώτερο των περιστάσεων. Χρειάστηκαν 4 ημέρες για να διαψεύσει επίσημα το ψευδέστατο δημοσίευμα και αφού προηγουμένως η είδηση είχε αναμεταδοθεί σε όλον τον κόσμο.

Δύο ημέρες πριν Σκοπιανά ΜΜΕ πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα προέδρου στην Αλβανία, μετέδωσαν ψευδέστατα πως ο κος Παπούλιας για την επίλυση της ονομασίας εκδήλωσε δήθεν την προτίμηση του στο «Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία» .

Η είδηση προβλήθηκε ιδιαίτερα από το ΜΙΑ με τίτλο “Ο Έλληνας πρόεδρος υποστηρίζει την “Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία» και αναμεταδόθηκε μέσω αυτού σε δεκάδες ξένα Ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Για το λεγόμενο “ξεκάρφωμα” χρησιμοποίησαν το Αλβανικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Shekulli.com

Σε σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται στο Αλβανικό Portal το εξής:

shekulli2

” O Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είπε ότι συζήτησε με τον Νισάνι σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της Μακεδονίας, στην οποία ανέφερε ότι θα πρέπει να βρούμε ένα όνομα που να είναι αποδεκτό από όλους ” με γεωγραφικό προσδιορισμό και για όλες τις χρήσεις” Με τον τρόπο αυτό, ο Παπούλιας υποστήριξε την ιδέα της ονομασίας της Μακεδονίας ως «Σλάβο-Αλβανική Μακεδονία».

Η τελευταία πρόταση είναι φυσικά αποκύημα της νοσηρής φαντασίας του αρθρογράφου, καθότι υπάρχει μια σφοδρή αντίφαση.

Πως είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Ελλ. Δημοκρατίας να μιλάει για “γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις” και στην συνέχεια δήθεν να στηρίζει το «Σλάβο-Αλβανική Μακεδονία», μια ονομασία με Εθνοτικό προσδιορισμό;

To History-of-Macedonia.com σας παρουσιάζει το βίντεο με τις ακριβείς δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια για το ζήτημα των ονομασίας (μετά το 4:40) :

Eίναι προφανές πως ο Έλληνας πρόεδρος ουδέποτε ανέφερε το παραμικρό περί ονομασίας “Σλαβο-Αλβανικής Μακεδονίας”.

Τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα.

1. Το Υπουργείο Εξωτερικών γιατί δεν έχει διαψεύσει ακόμα τα ανυπόστατα δημοσιεύματα, τα οποία συνεχίζουν να αναμεταδίδονται σε όλον τον κόσμο;

2. Γιατί δεν έχει προβεί ακόμα σε επίσημη διαμαρτυρία προς την Σκοπιανή κυβέρνηση και ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας για την συστηματική παραποίηση δηλώσεων επισήμων φορέων;

3. Πότε το Υπουργείο Εξωτερικών θα ασχοληθεί σοβαρά με τα εθνικά ζητήματα, όπως το Σκοπιανό;

4. Πότε επιτέλους το Υπουργείο Εξωτερικών θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα σταματήσει να τρέχει μόνιμα πίσω από τα γεγονότα;

Τμήμα Ειδήσεων | Ηistory-of-Macedonia.com

Related posts:

Comments