ΗΠΑ : Η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας αφορά τις δύο χώρες, δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ

H υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, μιλώντας χθες το βράδυ στο «Ατλαντικό Συμβούλιο», στην Ουάσιγκτον, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ προτρέπουν την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ να βρουν μία λύση στο ζήτημα της ονομασίας, ωστόσο, όπως ανέφερε, αυτό εναπόκειται στις δύο χώρες, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Η κ. Νούλαντ, η οποία είχε διατελέσει πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ την περίοδο της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι, το 2008 και είχε τότε αρκετές συναντήσεις με εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, δήλωσε:

« Όσον αφορά τη ”Μακεδονία”, προσωπικά σήκωσα τα μανίκια μου στο παρελθόν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, το 2008. Θυμάμαι τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και την ελληνική ηγεσία, όταν προσπαθήσαμε να επιλύσουμε το ζήτημα. Πιστεύω πως υπάρχουν δύο ή περισσότερες διατυπώσεις (ονομασίας) που θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές και από τις δύο πλευρές. Είναι ζήτημα διαλόγου, ηγετικής βούλησης και επιλογών. Γνωρίζετε ποια θα είναι τα οφέλη αν η Ελλάδα και η ”Μακεδονία” καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία. Φυσικά, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη διαδικασία υπό τη διαμεσολάβηση του Μάθιου Νίμιτς, και να ενθαρρύνουμε την εξεύρεση λύσης, αλλά μόνο εσείς μπορείτε να καταλήξετε σε λύση».

ΑΠΕ- ΜΠΕ

Related posts:

Comments