Το σκοτεινό σχέδιο των Σκοπίων

Ο υπερεθνικιστής πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, χρησιμοποιεί γκεμπελικές και σταλινικές μεθόδους για να «κατέβουν» τα Σκόπια μέχρι τη θάλασσα

gruevski

 

Στο τελευταίο επεισόδιο του οργασμού ανεγέρσεως μνημείων, οι Σκοπιανοί έφτιαξαν ένα άγαλμα του Αριστοτέλη να κρατά στα χέρια του ένα σλαβικό κείμενο. Δεν έχει σημασία αν η σλαβική φυλή( και γλώσσα) πρωτοεμφανίστηκε στη βαλκανική χερσόνησο(και την ευρύτερη περιοχή) περίπου χίλια χρόνια μετά το θάνατο του διδασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι «μάστορες» της παραχάραξης της ιστορίας έχουν το λόγο τους.

Για την ακρίβεια, η ανέγερση «μνημείων» αυτού του είδους σε όλη τη χώρα, είναι μέρος του σχεδίου « Σκόπια 2014»( ύψους 500 εκατ. ευρώ) που, με τη σειρά του, είναι μέρος ενός γενικότερου σκοτεινού σχεδίου. Ο υπερεθνικιστής πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, χρησιμοποιεί γκεμπελικές και σταλινικές μεθόδους για να χειραγωγήσει το εσωτερικό και δοκιμασμένες από τον UCK και τους «Γκρίζους Λύκους» συνταγές για να πείσει το εξωτερικό. Ο μεγάλος στόχος, είναι να «κατέβουν» τα Σκόπια μέχρι τη θάλασσα, διεκδικώντας ανοιχτά πια ολόκληρη τη Μακεδονία.

Ο Γκρούεφσκι λοιπόν ονειρεύεται ότι θα κυβερνά μια χώρα που θα έχει μέσα της τη Θεσσαλονίκη και θα φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Και, ο Μάθιου Νίμιτς, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ που πιέζει να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας άμεσα, κάνει ότι δεν το βλέπει. Και η ελληνική πλευρά επίσης. Γιατί; Γιατί όλοι ξέρουν ότι αν σταματήσουν να χαϊδεύουν τα Σκόπια, μπορεί να έρθει μια σπίθα που θα ανάψει το μπουρλότο. Και το μπουρλότο αυτό, το κρατά στα χέρια του το φάντασμα του UCK. Aυτό το φάντασμα στοιχειώνει και τους Αμερικανούς που ξέρουν πως ο Γκρούεφσκι υποκινείται από την Τουρκία και συνιστούν χαμηλούς τόνους, αφού το τελευταίο που τους έλειπε αυτή τη στιγμή είναι μια βαλκανική κρίση, με το «όνειρο της Μεγάλης Αλβανίας» να βάζει φωτιά στην ΠΓΔΜ.

Πρόκληση

Ο Γκρούεφσκι το παιχνίδι το ξέρει και προσπαθεί να επωφεληθεί για τον εαυτό του πρωτίστως και για τη χώρα του σε δεύτερη φάση, οικοδομώντας ένα σκηνικό διεκδικήσεων και προσπαθώντας να αποδομήσει την Ελλάδα. Άλλωστε, δεν είναι μυστικό πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο αθρόας στρατολόγησης μυστικών πρακτόρων στον Ελλαδικό χώρο που έχουν βάλει σε εφαρμογή οι Σκοπιανοί. Με απώτερο στόχο τη δημιουργία κλίματος διάσπασης στην Ελλάδα, αλλά και τη διάχυση της θρασύτατης, ανιστόρητης και επικίνδυνης προπαγάνδας τους στη χώρα, το σχέδιο του Γκρούεφσκι και της παρέας του είναι πραγματικά σατανικό και απόλυτα πετυχημένο μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα, κανείς δεν διαμαρτύρεται όταν, για παράδειγμα, ανεγείρεται το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια, ή ανθελληνικό μνημείο τοποθετείται στο κέντρο της πόλης, από τον Δήμο Γευγελής στην ΠΓΔΜ, το οποίο απεικονίζει τον δεκαεξάκτινο « Ήλιο της Βεργίνας» και τον χάρτη της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας», ο οποίος περιέχει και περιοχές της Ελλάδας. Εκεί είναι ακριβώς το «ζουμί». Οι Σκοπιανοί προσπαθούν να πείσουν «μέσα και έξω» ότι είναι αδικημένοι, ότι τους ανήκουν περιοχές της χώρας, ότι δικαιούνται να έχουν το όνειρο της « Ενωμένης Μακεδονίας».

Οι προκλήσεις

Οι προκλήσεις των «γειτόνων» ποικίλουν. Άλλες γίνονται μέσα από μνημεία ελληνικών ιστορικών προσώπων, όπως αυτό του Μ. Αλεξάνδρου, λέγοντας πως δεν είναι Έλληνας αλλά ( ψευτο )Μακεδόνας(Σκοπιανός). Άλλες, μέσα από δηλώσεις Σκοπιανών ιστορικών, πολιτικών κ.α., ενώ πολλές φορές μέσα ακόμη κι από διαφημίσεις.

«Σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους που διώχθηκαν από το 1945 έως το 1990 για τις ιδέες για την αυθυπαρξία του μακεδονικού λαού και την κρατική του υπόσταση. Με την στήριξη της μονάδας τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Γευγελή» αναφέρει η επιγραφή του μνημείου στην είσοδο του δημοτικού θεάτρου στη Γευγελή, όπου απεικονίζεται ο δεκαεξάκτινος Ήλιος της Βεργίνας σε ελαφρά παραλλαγή και χάρτης της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας» με σχεδόν όλα τα εδάφη της Μακεδονίας, της μόνης υπαρκτής Μακεδονίας, στη Β. Ελλάδα. Όπως ακριβώς έκαναν οι Αλβανοί με τον UCK, διαλύοντας τελικά την Αλβανία και όπως κάνουν οι Τούρκοι, δίνοντας βάρος στα μουσουλμανικά μνημεία και την ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, ύψους 1,5 μέτρου, τοποθετήθηκε στο νέο κτίριο του αεροδρομίου των Σκοπίων, το οποίο μάλιστα έχει μετονομαστεί από το 2006 σε αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Ακόμη, έχουν τον ανδριάντα του Μ.Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, μαζί με αυτούς του βασιλιά Φιλίππου, του αυτοκράτορα Ιουστινιανού κ.α. Ακόμη, η Ολυμπιάδα, βασίλισσα της Μακεδονίας, σύζυγος του Φιλίππου Β΄ και μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έγινε άγαλμα πρόσφατα και μάλιστα απεικονισμένη έγκυος! Μια άλλη πρόκληση είναι αυτή σε ένα μοναστήρι στο χωριό Zvegor, στον εξωτερικό τοίχο του οποίου, έχουν σχεδιάσει έναν μεγάλο αλυτρωτικό χάρτη της λεγόμενης « Ενωμένης Μακεδονίας», όπου «φυσικά» μέσα στο χάρτη είναι και περιοχές της Β. Ελλάδος, όπως η Θεσσαλονίκη.

Οι δικοί τους « Γκρίζοι Λύκοι»

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός με τους «θερμοκέφαλους» Σκοπιανούς οπαδούς που σήκωσαν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας στον αγώνα των Ατλάντα Χοκς στο ΝΒΑ προς τιμήν του Σκοπιανού μπασκετμπολίστα Πέρο Άντιτς. Τα Σκόπια, έχουν αρχίσει να δημιουργούν τις δικές τους ομάδες «σκληρών πυρήνων» στα πρότυπα των « Γκρίζων Λύκων» που διασπείρονται σε όλο τον πλανήτη προκειμένου να προωθήσουν τον αλυτρωτισμό της χώρας τους. Παρόμοιες ομάδες με πανό και συνθήματα έχουν εμφανιστεί σε διάφορες οργανώσεις, όπως π.χ. στο ChampionsLeague, στον αγώνα Σάλκε - ΠΑΟΚ και όχι μόνο.

Στην περίπτωση του ΝΒΑ πάντως, οι υπεύθυνοι της ομάδας παρενέβησαν, αναγκάζοντας τους να κρύψουν τις σημαίες, όμως τώρα οι Σκοπιανοί ζητούν και τα ρέστα απειλώντας με μηνύσεις. Ο πρώην φόργουορντ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού έγινε ο πρώτος Σκοπιανός που έπαιξε στο NBA και για τους συμπατριώτες του αποτελεί μπασκετικό σημείο αναφοράς. Αυτό ακριβώς προσπαθούν να εκμεταλλευθούν, για να περάσουν μηνύματα πολιτικού περιεχομένου.

PRESS time

Related posts:

Comments