Η Ταϊβάν ζητάει πίσω από τα Σκόπια 75 εκατομμύρια δολάρια

 

Άσχημα τα μαντάτα για τα Σκόπια. Στο Κοινοβούλιο της Ταϊβάν έγινε συζήτηση σχετικά με την επιστροφή των κονδυλίων, τα οποία δόθηκαν σε διάφορες χώρες το 1999 για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν από την Κίνα.
 
Η κυβέρνηση της Ταϊβάν ζητάει περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια από τα Σκόπια, τα οποία δόθηκαν με τη μορφή δανείου. Το 1999 η κυβέρνηση του πρώην Πρωθυπουργού των Σκοπίων, Γκεοργκιέφσκι, υπέγραψε μέσω του αντιπροέδρου  Βασίλ Τοπουρκόσφκι την συμφωνία για το συγκεκριμένο δάνειο.
 
Ο Τοπουρκόφσκι αργότερα καταδικάστηκε από πρωτοβάθμιο δικαστήριο των Σκοπίων σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για κακή χρήση αυτού του δανείου, ενώ κατόπιν άσκησε έφεση και στο τέλος αθωώθηκε. Η στάση αυτή των Σκοπίων είχε διαταράξει σοβαρότατα τότε τις σχέσεις με την Κίνα.
 
Η κυβέρνηση της Ταϊβάν ζητάει πίσω δάνεια που είχε χορηγήσει ύψους 500 εκατ. δολαρίων. Από αυτά η Κόστα Ρίκα είχε λάβει 290 εκατομμύρια δολάρια, η Νιγηρία 72 εκατομμύρια δολάρια, τα Σκόπια 75 εκατομμύρια δολάρια, το Τσαντ 30 εκατομμύρια και άλλες χωρες μικρότερα ποσά.
 

Τμήμα Ειδήσεων | History-of-Macedonia.com

Related posts:

Comments