Παρέμβαση Σούρλα στη Διεθνή Διαφάνεια για το όνομα των Σκοπίων

? ????????? ??? ?.?. ???????? ??????? ???????? ???? ?????? ?????? ???????? ?????? ??? ?????????? ??????? ?? ?? ?????? ???????? ???? ??????? ???????? ??? ?? ??????????? , ????? 17 ????? 2011 .  ???-???/???-???/?????????? ?????

Ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος  Σούρλας, ζητάει από τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας  Ελλάδας, Κων. Μπακούρη, να παρέμβει στα οικεία όργανα της Διεθνούς Διαφάνειας, προκειμένου « να  αποκαλείται στους κόλπους της η γειτονική χώρα με την ονομασία « Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ( FYROM) ».

H παρέμβαση αυτή έγινε καθώς, όπως παρατηρείται, η Διεθνής Διαφάνεια επιτρέπει στο παράρτημά της στη χώρα αυτή να αποκαλείται ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (TRANSPARENCY INTERNATIONAL MACEDONIA), αλλά και σε χάρτη που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της υπάρχει αναφορά στην ονομασία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» («Македонија»)».

Με τον τρόπο αυτό, σημειώνει ο κ. Σούρλας, «θα αποκατασταθεί τόσο η ιστορική πραγματικότητα, όσο και η διεθνής νομιμότητα, βάσει του ψηφίσματος 817/1993 και της υπ’ αριθμόν 32193/1995 ενδιάμεσης συμφωνίας του ΟΗΕ, με τα οποία έχει καθοριστεί η προσωρινή ονομασία της γειτονικής χώρας σε «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM)».

ΕΘΝΟΣ

Related posts:

Comments