Απίστευτο έγκλημα από την κρατική ΝΕΡΙΤ

nerit-sima

Έβαλε τη συνέντευξη Τύπου του Ουράνιου Τόξου να «παίξει» νωρίς το απόγευμα, όπου «περίεργοι τύποι», αποκαλούσαν ανερυθρίαστα «Μακεδονία» τα Σκόπια. Το θαύμα της δημόσιας τηλεόρασης που πληρώνει ο ελληνικός λαός.

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ των καναλιών έχουν αλλάξει άρδην αυτήν την εβδομάδα, λόγω των ευρωεκλογών. Έχουν γεμίσει με δεκάλεπτα κομμάτων , τα οποία μας εξηγούν τις απόψεις τους.

Μεταξύ άλλων είδαμε χθες, λίγο πριν από τις 17.00 ( σε απογευματινή ώρα-φιλέτο), να φιλοξενούνται στη ΝΕΡΙΤ οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – Ουράνιο Τόξο, ενός συνδυασμού με έδρα τη Φλώρινα, που εκπροσωπεί μια ομάδα σλαβόφωνων της βόρεια Ελλάδας και ταυτίζεται με το κράτος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας !

Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό που αντικρίσαμε από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, την οποία μέσω ανταποδοτικού τέλους, πληρώνουμε;

Η αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Λίνα Αλεξίου εξηγεί στη « δημοκρατία» : « Η ΝΕΡΙΤ, όπως και όλα τα άλλα κανάλια που χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες κατά την περίοδο των εκλογών, πρέπει, σύμφωνα με τη νομοθεσία- υπάρχει σχετική Υπουργική Απόφαση του Σίμου Κεδίκογλου – αλλά και με βάση τους όρους και τις επιταγές του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και του Συντάγματος για πολυφωνία, να μεταδίδουν θέσεις όλων των κομμάτων που έχουν κατεβάσει ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για 40 κόμματα. Αυτό που δεν ορίζεται από το ΕΣΡ αλλά από τα ίδια τα ίδια τα κανάλια είναι η ημέρα και η ώρα μετάδοση των θέσεων αυτών».

Aξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια προβάλλουν τα δεκάλεπτα των κομμάτων τα μεσάνυχτα, εκτός από τις διακαναλικές συνεντεύξεις Τύπου.

Τη στιγμή που το ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει ύπαρξη μακεδονικού έθνους αλλά ούτε και την ύπαρξη σλαβομακεδονικής μειονότητας στην ελληνική Μακεδονία, θα περίμενε κανείς από τη ΝΕΡΙΤ μεγαλύτερη προσοχή και σύνεση στην ώρα μετάδοσης.

Η προάσπιση των εθνικών θεμάτων πρέπει να είναι προτεραιότητά της. Κοινός νους.

δημοκρατία

Related posts:

Comments