Αγωνία Θεοκλήτου : Φεύγουν ασθενείς σε Αλβανία , Σκόπια

Florinas

ΚΡΑΥΓΗ αγωνίας και απόγνωσης από την ακριτική Φλώρινα. Ο μητροπολίτης Θεόκλητος χτυπά καμπανάκι για την κατάσταση της δυτικής Μακεδονίας και επισημαίνει ότι νιώθει ντροπή, επειδή οι Μακεδόνες αναγκάζονται να αναζητούν υπηρεσίες υγείας στην Αλβανία και στα Σκόπια. Ο μητροπολίτης Φλώρινας απέστειλε επιστολή προς τον νέο υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη και του παραθέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της περιοχής, ζητώντας να δώσει λύσεις.

«Μεγάλες» ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αντιμετωπίζουν καθημερινώς τόσο το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας ‘’ Ελένη Θ. Δημητρίου’’ όσο και το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας , ελλείψεις που προκαλούν πλήθος αρνητικών συνεπειών στη λειτουργία τους και συνθήκες ασφυξίας για τους ασθενείς» αναφέρει ο κ. Θεόκλητος στην επιστολή του . « Αισθανόμαστε ειλικρινώς ντροπή, πληροφορούμενοι ότι , ακριβώς λόγω των χρονιζόντων και μη επιλυομένων τούτων προβλημάτων, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής μας αλλά και εν γένει της δυτικής Μακεδονίας αναζητούν υπηρεσίες υγείας και την πολυπόθητη ίαση όχι στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ελλάδος, της χώρας του Ιπποκράτη και της θεμελίωσης της Ιατρικής επιστήμης , αλλά στα αντίστοιχα ιδρύματα των όμορων κρατών Αλβανίας ( Κορυτσά) και FYROM (Βιτώλια)» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης.

Ο κ. Θεόκλητος καλεί τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα αποτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση της παρεχόμενης νοσοκομειακής περίθαλψης των κατοίκων της δυτικής Μακεδονίας και θα δώσει λύσεις στα υφιστάμενα μεγάλα προβλήματα.

Θ. Χερχελετζής, δημοκρατία

Related posts:

Comments