Βαρθολομαίος: Δεν πάω Σκόπια, αν δεν υπάρξει λύση

barth

«ΟΧΙ» σε ενδεχόμενη επίσκεψή του στην ΠΓΔΜ είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο της Βουλής των γειτόνων Τράικο Βελιάνοσκι στο Φανάρι, εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα ( σ.σ. μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Σερβίας και της ΠΓΔΜ) !

Παράλληλα ο κ. Βαρθολομαίος έθιξε επίσης το ζήτημα του αρχιεπισκόπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αχρίδας Ιωάννη, που έχει καταδικαστεί για υπόθεση κατάχρησης από δικαστήριο της ΠΓΔΜ.

Σημείωσε ότι στους εορτασμούς για την επέτειο των 1700 ετών από την έκδοση του διατάγματος των Μεδιολάνων, που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι τον Οκτώβριο στη σερβική πόλη Νις, οι εκπρόσωποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επανέλαβαν ότι το ζήτημα μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Σερβίας και της ΠΓΔΜ σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την απελευθέρωση του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη.

Από την πλευρά του , ο κ.Βελιανόσκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι μόνο μέσω του διαλόγου, της καλής θέλησης και του σεβασμού μπορεί να ξεπεραστεί κάθε διένεξη και να βρεθεί λύση σε κάθε ζήτημα.

δημοκρατία

Related posts:

Comments