Μέρτζος: Τι έπρεπε να πει ο Σαμαράς στον Σκοπιανό

 

N. Mertzos

ΘYEΛΛΑ αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η προκλητική ερώτηση Σκοπιανού δημοσιογράφου την Τρίτη στον Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξυπηρετώντας καθαρά προπαγανδιστικούς σκοπούς, ο Σκοπιανός ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πορεία των σχέσεων της Ελλάδας με τη γειτονική χώρα, κάνοντας αναφορά σε ύπαρξη δήθεν μακεδονικής γλώσσας. « Δεν γνώριζα ότι υπάρχει μακεδονική γλώσσα.

Όταν η αδιαλλαξία αντικαθιστά τον διάλογο , τότε τα προβλήματα καθίστανται εξαιρετικά δύσκολο να επιλυθούν » τόνισε στην απάντηση ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι τα Σκόπια ακολουθούν μια στάση ακραίας αδιαλλαξίας. « Η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά ήταν χλιαρή. Ο παππούς του και η γιαγιά του ήταν Μακεδόνες και θα έπρεπε να απαντήσει ότι η μόνη μακεδονική γλώσσα που υπάρχει είναι αυτή που μιλά κι εκείνος κι έμαθε από τους παππούδες του. Η στάση του θα έπρεπε επιτέλους να είναι περισσότερο σθεναρή, δεν απάντησε σαν εγγονός του Μακεδονομάχου Αλέξανδρου Ζάννα. ‘Εχουμε ζητήσει να αξιοποιηθεί το Παλατάκι της Αρετσούς ως μουσείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου , ως μια αποστομωτική απάντηση στους Σκοπιανούς, ωστόσο οι φορείς κωφεύουν» σχολιάζει στη «δημοκρατία» ο Κωνσταντίνος Κάλφας, πρόεδρος του Μακεδονικού Σωματείου «Νοιάζομαι». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νικόλαος Μέρτζος τονίζει ότι ο δημοσιογράφος του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου των Σκοπίων προκάλεσε δημόσια και σκόπιμα τον Έλληνα πρωθυπουργό.

« Το ίδιο ακριβώς ισχυρίζεται και το λεγόμενο Ουράνιο Τόξο στην Ελλάδα. Οι αριθμοί μιλούν. Στις πρόσφατες ευρωπαϊκές εκλογές το Ουράνιο Τόξο, που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τη ‘’μακεδονική’’ μειονότητα στην Ελλάδα, έλαβε στη Μακεδονία μόνο 3016 ψήφους. Οι ψυχροί αριθμοί αντιβαίνουν στις ψυχώσεις των Σκοπίων και του εδώ υποκαταστήματος τους» λέει στη «δημοκρατία» ο κ. Μέρτζος.

Αρ. Μάτιος , δημοκρατία

 

Related posts:

Comments