Μ.Σπυράκη: Πρόκληση η ενέργεια Μιλόσοσκι

scorpians3

 

Πρόκληση που υπονομεύει τις σχέσεις Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας θεωρεί η ευρωβουλευτής της Ν.Δ.(ΕΛΚ) την πρόσφατη ενέργεια του αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ να δημοσιεύσει φωτογραφία του εαυτού του στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας κρατώντας μια σημαία που φέρει τον ήλιο της Βεργίνας.

Ως μέλος της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας με επιστολή της στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής τονίζει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να αποδειχτεί επιζήμια για τα συμφέροντα του λαού του.

Ολόκληρη η επιστολή της έχει ως εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ Antonio Milososki έχει δημοσιεύσει φωτογραφία του εαυτού του στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας κρατώντας μια σημαία που φέρει τον ήλιο της Βεργίνας.

Αν και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κο Milososki, που είναι αρκετά ευγενικός ώστε να υψώνει ένα Ελληνικό Εθνικό σύμβολο στην κορυφή του Ολύμπου, θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι με την έναρξη ισχύος της Eνδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί με οποιονδήποτε τρόπο το σύμβολο σε όλες τις μορφές που αυτό εμφανίζεται στην εθνική σημαία της πριν από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας (παράγραφος 2 του άρθρου 7 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας).

Προκλήσεις σαν και αυτήν μπορούν μόνο να υπονομεύσουν τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της ΠΓΔΜ. Προκλήσεις σαν και αυτήν μπορούν μόνο να αποδειχτούν επιζήμιες για τα συμφέροντα του λαού της ΠΓΔΜ.

Η Ελλάδα επιδιώκει λύση στο θέμα της ονομασίας με ένα όνομα έναντι όλων (erga omnes) και περιμένει από την ΠΓΔΜ να επιδείξει εποικοδομητική στάση αντί να συνεχίσει να υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Related posts:

Comments