Πρόκληση Σκοπίων με τον Μ. Αλέξανδρο

gruevski

Η ψύχωση των Σκοπιανών με τον Μέγα Αλέξανδρο αποκαλύφθηκε και πάλι με την ενέργειά τους να μετονομάσουν το συνεδριακό κέντρο των Σκοπίων, που λεγόταν Univerzalna Sala, σε «Mέγας Αλέξανδρος».

Σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ,το χαρακτηριστικό κτίριο της πρωτεύουσας της πΓΔΜ μετονομάστηκε 50 χρόνια μετά την κατασκευή του, καθώς κατασκευάστηκε μετά τον σεισμό στα Σκόπια ( 1963) με δωρεές πολλών χωρών.

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση Γκρούεφσκι τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε πληθώρα μετονομασιών αεροδρομίων , σταδίων, δρόμων ,πλατειών, δίνοντας ονόματα προσωπικοτήτων της αρχαίας Μακεδονίας. Προχώρησε παράλληλα στην ύψωση υπερμεγέθων αγαλμάτων των Ελλήνων βασιλέων της Μακεδονίας , του Φιλίππου Β’ και του Αλεξάνδρου, που κοσμούν κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

Επίσης, το αεροδρόμιο των Σκοπίων έχει μετονομαστεί σε αεροδρόμιο « Μέγας Αλέξανδρος», το στάδιο της πόλης των Σκοπίων σε Αρένα «Φίλιππος Β’», ενώ η εθνική οδός που οδηγεί προς την Ελλάδα έχει μετονομαστεί σε Αυτοκινητόδρομος « Μέγας Αλέξανδρος».

δημοκρατία

Related posts:

Comments