Ανησυχία για τα εθνικά μας θέματα εκφράζει η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής

Την έντονη ανησυχία και αγωνία της ομογένειας για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας εν όψει των πιο κρίσιμων βουλευτικών εκλογών της μεταπολίτευσης εκφράζει σε ανακοίνωση της η Παμμακεδονική Ένωση HΠΑ.

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης κ.Δημήτρης Χατζής απευθύνει έκκληση προς τους Έλληνες ψηφοφόρους πριν προσέλθουν στις κάλπες να ενημερωθούν για τις θέσεις των κομμάτων αλλά και των υποψηφίων βουλευτών στα ανοιχτά εθνικά μας θέματα και συγκεκριμένα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα ο κ.Χατζής αναφέρει:

« Η Ελλάδα διανύει μια από τις κρισιμότερες περιόδους της νεώτερης Ιστορίας της. Μέσα στο ασταθές πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον στην χώρα και στην μεγάλη και πολύπλοκη γεωπολιτική ανακατάταξη που εξελίσσεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην περιοχή των Βαλκανίων και στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να διασφαλισθούν τα άμεσα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Στη διασφάλιση μιας μόνιμης σταθερότητας σε γεωπολιτικό, οικονομικό αλλά και ανθρωπογενές επίπεδο η Ελλάδα διαδραμάτιζε πάντοτε και διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο. Η αναντικατάστατη γεωγραφική της θέση, τα τεράστια ενεργειακά αποθέματά της και γενικότερα ο πλούτος του υπεδάφους της πρέπει να αποτελέσουν το διαπραγματευτικό της ατού. Η Ελλάδα είναι ο χώρος ο οποίος εξασφαλίζει την μελλοντική ενεργειακή άρα και οικονομική σταθερότητα της Γερμανίας και ολόκληρης της Βαλκανικής περιοχής.

Ένα από τα θέματα- κλειδιά στην υπόθεση σταθερότητας της περιοχής αφορά το κράτος των Σκοπίων (FYROM). H Γεωγραφική αυτή περιοχή, είναι κατανοητό πλέον σε όλους, ότι δεν αποτελεί μια εθνολογική και κρατική οντότητα, αλλά ένα γεωγραφικά πολιτικό μόρφωμα με στόχο την εξυπηρέτηση γεωστρατηγικών στόχων μιας περασμένης περιόδου.

Η Ελληνική ηγεσία που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα πρέπει να διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί όλα τα εκκρεμούντα εθνικά θέματα( Σκοπιανό , Κυπριακό, Ενέργεια, Ζώνες Ελεύθερου Εμπορίου κ.α).

Ειδικότερα όσον αφορά το Μακεδονικό ζήτημα θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι αναίρεσης της αναγνώρισης της Π.Γ.Δ.Μ με το όνομα ‘’Μακεδονία’’ από συγκεκριμένες χώρες και με κάθε πρόσφορο μέσο να αντιμετωπισθούν άμεσα τα προβλήματα που δημιουργεί το κράτος-μόρφωμα της FYROM στην περιοχή των Βαλκανίων».

Επισημαίνεται ότι Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία της ομογένειας της Αμερικής στο Μακεδονικό ζήτημα.

Related posts:

Comments