Σκοπιανό «δηλητήριο» από Ολμπράιτ

madeleine-albright

Σε μια απίστευτη δήλωση προέβη η ( κολλητή του Γιώργου Παπανδρέου) Μαντλίν Ολμπράιτ,επιβεβαιώνοντας το ανθελληνικό μένος της και τον ύποπτο ρόλο της από την εποχή κατά την οποία ήταν υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (1997-2001). Το πάλαι ποτέ «γεράκι» της εξωτερικής πολιτικής έριξε πάλι το δηλητήριο κατά της χώρας μας. Αυτή τη φορά εμφανίστηκε με την ιδιότητα της καθηγήτριας Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο Georgtown και αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και στα πρόσφατα γεγονότα στο Κουμάνοβο. Η Ολμπράιτ χαρακτήρισε το πρόβλημα του ονόματος – δηλαδή εμμέσως τις ελληνικές ενστάσεις για τον όρο «Μακεδονία» ως «μια από τις πιο τρελές συζητήσεις όλων των εποχών».

Σε απόσπασμα βίντεο που προβλήθηκε στη δημόσια τηλεόραση των Σκοπίων (ΜRT) η Ολμπράιτ δήλωσε ότι, κατά την αμερικανική κυβέρνηση, το όνομα «Μακεδονία» χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά και μόνο για την αναφορά στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, ακόμη και πριν από την αναγνώριση της από τις ΗΠΑ το 2004!

Το απίστευτο, όμως, είναι το ακόλουθο : σχολιάζοντας την πρόσφατη βία στο Κουμάνοβο, η Ολμπράιτ εξέφρασε την άποψη ότι η δράση αυτή υποκινήθηκε είτε από Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου είτε από τους Έλληνες! Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, κύκλοι του οποίου χαρακτήρισαν εξοργιστικές τις αναφορές που έγιναν στα ΜΜΕ των Σκοπίων και απαράδεκτες τις εκτιμήσεις της κυρίας Ολμπράιτ.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με τον Τζον Κυριακού ( πρώην κατάσκοπο της CIA, που φυλακίστηκε), η Μαντλίν Ολμπράιτ είχε πει στο παρελθόν στον πρώην Αμερικανό πρεσβευτή Νίκολας Μπερνς : « Αυτοί οι Έλληνες είναι απαίσιοι άνθρωποι, δεν ξέρω πώς μπορείς και ζεις εδώ!»

δημοκρατία

Related posts:

Comments