Οι αρχαιολογικές εργασίες στο μετρό, στο επίκεντρο της επίσκεψης Ν. Ξυδάκη στη Θεσσαλονίκη

U_Thessaloniki

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα του Μετρό της πόλης και των αρχαιολογικών εργασιών που εξελίχθηκαν στους υπό ανασκαφή σταθμούς του.

Ο κ. Ξυδάκης έφτασε νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Μαρία Βλαζάκη. Στη διάρκεια της ημέρας θα έχει συναντήσεις με τον αναπληρωτή προϊστάμενο Αρχαιοτήτων της πόλης Σταμάτη Χονδρογιάννη καθώς και με τις διευθύντριες του Αρχαιολογικού Μουσείου Τζένη Βελένη και του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Αγαθονίκη Τσιλιπάκου. Στις 2μ.μ., θα συναντηθεί, επίσης, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Όπως ανακοίνωσε σε πρόσφατη εισήγησή της σε σχετική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης η πρώην διευθύντρια της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μακροπούλου, στη διάρκεια των εργασιών για το Μετρό στη Θεσσαλονίκη αποκαλύφθηκαν πάνω από 100.000 κινητά ευρήματα σε μια συνολική επιφάνεια 6,4 στρεμμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts:

Comments