ISIS: ‘Eτοιμο να χτυπήσει σε Σκόπια αλλά και Αλβανία!

Στρατολογούν ακραίους μουσουλμάνους για τυφλές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αυτών που πρόδωσαν το Ισλάμ

_ISIS-

Θα μπορούσαν να αποτελούν ένδειξη της στρατηγικής που ακολουθείται οι πληροφορίες από έγκυρες πηγές της αστυνομίας, που μετέδωσαν Μέσα Ενημέρωσης στο Κόσοβο, ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (Ι.Κ.) οργανώνουν την επέκτασή τους στα Βαλκάνια, αν συνδυαστούν με το γεγονός ότι η έντονη αντίσταση των Κούρδων στα σύνορα των ελεγχόμενων από το Ι.Κ. εδαφών της Συρίας με την Τουρκία έχει μπλοκάρει βασικές προσβάσεις τους από και προς τη Δύση (πέραν των αφρικανικών). Τα Βαλκάνια και οι γηγενείς πληθυσμοί μουσουλμάνων φαντάζουν ως εύκολο «πάτημα» για τη δημιουργία ισλαμικού θύλακα στα δυτικά, για τη στρατολόγηση μαχητών, αλλά και την κατοχύρωση του περάσματος μέσω Τουρκίας.

Πάντως, και από μόνα τους τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα από την Πρίστινα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Lajmi.net, μεταδίδοντας συνομιλίες στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας του Κοσόβου, είναι συγκλονιστικά:

Οι τζιχαντιστές προετοιμάζουν μέσα στον Ιούνιο «τυφλές» τρομοκρατικές επιθέσεις, σε σημεία όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, στα Σκόπια και στην Πρίστινα! Αλβανικής καταγωγής Σκοπιανός που μάχεται στη Συρία για το Ι.Κ. (το όνομα του οποίου είναι γνωστό στις Αρχές) στρατολογεί τρομοκράτες στην ΠΓΔΜ και στο Κόσοβο. Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Κοσόβου έχουν καταγράψει το τελευταίο διάστημα δραματική αύξηση στις επικοινωνίες ντόπιων με Αλβανούς εξτρεμιστές που μάχονται για το Ι.Κ.

Όλες αυτές οι πληροφορίες δημοσιοποιούνται λίγες μόλις ημέρες αφότου το κέντρο προπαγάνδας του Ι.Κ. μετέδωσε βίντεο, στο οποίο εμφανίζονταν δύο στρατολογημένοι από την Αλβανία και το Κόσοβο μαχητές του να εξαπολύουν απειλές στους συμπατριώτες τους που έχουν προδώσει το Ισλάμ, καλώντας τους πιστούς μουσουλμάνους να αναλάβουν τρομοκρατική δράση.

Στο μέτωπο της Συρίας, πάντως, το Ι.Κ. υπέστη σοβαρό πλήγμα, μετά την ανακατάληψη από τις κουρδικές δυνάμεις, της πόλης Ταλ Αμπιάντ, στα τουρκικά σύνορα. Η πόλη της επαρχίας-προπυργίου του Ι.Κ., Ράκα, αποτελούσε για τους τζιχαντιστές βασική δίοδο διέλευσης μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Τώρα, τους έχει απομείνει η Τζαράμπουλους στο Χαλέπι.

Καμπανάκι από ΟΗΕ για το νέο κύμα Σύρων προσφύγων

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει συνωμοσία αδιαφορίας στην παγκόσμια κρίση προσφύγων, «δείχνοντας» κυρίως τις γειτονικές της Συρίας χώρες, αλλά και τη Δύση, που αποτυγχάνει να καλύψει τις ανθρωπιστικές ανάγκες των προσφύγων. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επιβεβαιώνει ότι μόλις τις τελευταίες 12 ημέρες εγκατέλειψαν τη βόρεια Συρία 23.000 πρόσφυγες, για να αποφύγουν τη σύγκρουση των τζιχαντιστών με την κουρδική πολιτοφυλακή που ανακατέλαβε εδάφη στην περιοχή. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία έχει ακόμα έναν λόγο να ανησυχεί για την εξέλιξη των επιχειρήσεων στα ανατολικά σύνορά της, βάζοντας σε δεύτερη προτεραιότητα τις ροές προσφύγων (παρότι έχει ήδη υποδεχθεί, με την Ιορδανία, 4.000.000 πρόσφυγες από το ξεκίνημα της κρίσης, το 2011): το ζήτημα των Κούρδων που ενισχύονται. Χθες, ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουλέντ Αρίντς έκανε λόγο για «ενδείξεις εθνοκάθαρσης» από τις ένοπλες κουρδικές οργανώσεις, που έχουν «σχέδιο» να εποικήσουν και να συμπτύξουν σε καντόνια τα εδάφη, τον έλεγχο των οποίων παίρνουν από τους τζιχαντιστές.

δημοκρατία

Related posts:

Comments