Πιέζουν τα Σκόπια για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Εγκαλεί την Ελλάδα ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ

Ivanof

Η πΓΔΜ περιμένει υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Ο κ. Ιβάνοφ, μιλώντας χθες σε τελετή με την ευκαιρία της « Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων» της πΓΔΜ, σημείωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη για ένταξη στο ΝΑΤΟ και πως αν το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για την ένταξη αυτή « απομένει να το δούμε στη Σύνοδο στη Βαρσοβία».

Πρόσθεσε δε ότι, όσον αφορά την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, « υπήρξε παραβίαση του διεθνούς δικαίου σε Σύνοδο της Συμμαχίας» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «το λάθος αυτό θα διορθωθεί στη Σύνοδο (της Συμμαχίας). Ο κ.Ιβάνοφ κάλεσε επίσης την Ελλάδα να εναρμονιστεί, όπως είπε, με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

«Δράττομαι της ευκαιρίας για να απευθύνω έκκληση προς το νότιο γείτονα να εναρμονιστεί με την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Καλώ επίσης και τους εταίρους μας να επιβεβαιώσουν την προσήλωσή τους στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά ταυτόχρονα και να υπερασπιστούν το συλλογικό συμφέρον της Συμμαχίας και το συμφέρον της περιοχής μας για μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα. Η Μακεδονία πρέπει το συντομότερο δυνατό να λάβει αυτό που της αξίζει : Ένταξη στο ΝΑΤΟ. Μέχρι τότε, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι» ανέφερε ο πρόεδρος της πΓΔΜ.

Ναυτεμπορική

Related posts:

Comments