Σε δημοψήφισμα παραπέμπει τώρα για την ονομασία των Σκοπίων ο Γκρούεφσκι

Δηλώνει έτοιμος για διάλογο προκειμένου να βρεθεί λύση

skopje2

Διπλωματικός ελιγμός από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ μια ημέρα πριν την επίσκεψη του Σκοπιανού ΥΠΕΞ στην Αθήνα

Σε νέο διπλωματικό ελιγμό για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων προχωρά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι με συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian.

Αν και δηλώνει ότι «είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε διάλογο με την Ελλάδα προκειμένου να βρούμε μια λύση» την ίδια στιγμή παραπέμπει την οριστική εξεύρεση λύσης σε δημοψήφισμα.

«Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε διάλογο με την Ελλάδα προκειμένου να βρούμε μια λύση και αν βρούμε μια λύση θα πρέπει να πάμε στους πολίτες και να οργανώσουμε δημοψήφισμα. Μέσα από το διάλογο πρέπει να βρούμε μια λύση και μετά από αυτό πρέπει να ρωτήσουμε τους πολίτες: είναι αυτό σωστό ή λάθος;» συνεχίζει στις δηλώσεις του στον Guardian ο Γκρούεφσκι.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι δηλώσεις Γκρούεφκσι τον οποίο η βρετανική εφημερίδα παρουσιάζει ως έτοιμο να δώσει μια λύση για το θέμα που παραμένει ανοιχτό εδώ και 24 χρόνια γίνονται μια ημέρα πριν την επίσκεψη στην Αθήνα του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι για συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Πρώτο Θέμα

Related posts:

Comments